piatok 22. júna 2012

Geometric






sweater and bag Zara, jumpsuit Gate, sandals ?, bracelet CroppTown, cuff Lindex, earrings H&M

Ako som už minule písala zachutilo mi experimentovať.
Overál je ako stvorený na leto, podobne ako naušnice. Určite si dám spraviť niekoľko nohavíc takéhoto strihu a materiálu. Najlepšia vec na leto,  okrem vody!
Svetrík je top na letný večer keď sa ani moc neochladí, ale chcete si na seba niečo len tak hodiť.
Včerajší večer sme trávili na Ódy módy.
Obloha nad nami, príjemná atmosféra, našťastie nepršalo.
Foto-dokumentácia by aj bola, ale nie je dokonalá. Potrebujem nový objektív.
V tvorbe každého návrhára som si našla niečo čo sa mi páčilo, ale najviac ma (opäť) zaujala Petra Poorová, možno aj preto, že som sa hlbšie zamyslela nad jej kolekciu Coco.
Veľa autorov  čerpá inšpiráciu u Coco Chanel, ale veľa krát to dopadne malými černými, perlami, nohavicovými kostýmami, pásikmi, čierna-biela....
Pri jej tvorbe síce nájdeme tiež ikonické kúsky bez ktorej by to nebolo ono, ale poňaté úplne inak, zaujímavo. Vrecká, mašle, prešívanie nenájdete kalsicky "hmotne", ale ako tlač. Nápad s tlačou mi príde hravý, zaujímavý a mladistvý. A kalsickú eleganciu obohacuje a "modernizuje".
Ďalej tam patrili aj moje obľúbené perlové šaty, ktoré som už raz ukazovala TU.
Tiež ma zaujala inšpirácia z krojov/ľudového odevu ako použili autorky Veronika Kostková, Petra Pršová, Veronika Lokajčíková. Myslím, že poňatie ich v novom, modernom je naozaj vynikajúce. Hlavne preto, že niečo čo už dávno poznáme dostane nový tvar, ale pritom sa nenaštrbí to čo sa má ponechať a efekt je uchovaný.
Je to naša tradícia a preto by sme si ju mali uchovávať a vážiť.  Sama mám ku krojom veľmi blízko (od mojich výškových 100 cm som bola odievaná do nich a čím som staršia tým radšej) a v blízkej budúcnosti sa budem aj ja pohrávať s myšlienkou, ktorá vychádza z krojov a tradícií, ale o tom až nachádzajúce dva semestre.
Ok, všetko nové je super, úžasné, ale vždy pritom vedieť odkiaľ pochádzam a odkiaľ som sa vyvíjala.  Ale to už je veľa o mne.
Do budúcna len viac takýchto večerov!!

Julianna


21 komentárov:

  1. super! fakt se mi libi vsechno, hodne pekny doplnky. nad tema nausnicema jsem v hm chvili stala, ale pak jsem sahla po lehcich)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný overal a hezky jsi ho skombinovala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. taky si chci tenhle overal pořídit, je krásný a tobě to moc sluší =)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. fúha no aký že to sexi overalííík, vyzeráš v ňom parádne!!! Dala si mi chrobáka do hlavy, musím mrknúť čo nové v Gate, nakupujem tam hlavne plavky, vždy ich majú za šupku....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja si tam vždy kupujem, sú lacné a do toho chlóru v bazéne a soli v mori sa aj tak neoplatí si drahé kupovať, na ten jeden rok, čo vydržia, veru, veru!

      Odstrániť
  5. riadny ocny klam :P
    inak je to super :D

    liveyourdailylife.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moc ti to sluší:) Já jsem veliký příznivce overalů, zrovna dnes jsem měla jeden na sobě - také s dlouhými nohavicemi:) Je to velice pohodlý kousek oblečení:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. úúú, paráda! krásne si skombinovala ten neskombinovateľný, výstredný a predovšetkým priesvitný overal s ružovou a zlatou farbou.... dievča, ty vieš, ako sa to nosí! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ten overal mam taky :) je moc příjemný na léto...moc ráda ho nosím! :)

    http://amynoblewoman.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. svetrík je krásny:)
    a overal som chcela aj ja, ale neviem či by som sa odhodlala obliecť si to :D ja som totiť trochu nízka(ani 170cm -.-) a nehodilo by sa mi to :)

    natttt

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale čo by! ja mám 167 cm, teda ak mám vôbec toľko :) niekedy keď kráčam si ho pridŕžam ako šaty, ale vôbec mi to nevadí. Len choď do toho!

      Odstrániť
  10. Tak na tobě ten overal vypadá skvěle, bohužel v našich ulicích potkávám v overalech jen samé slečny, kterým opravdu nelichotí :(

    OdpovedaťOdstrániť
  11. slusi !!
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Hoooodně odvážné, ale líbí se mi to :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. wow, tak toto je fakt odvazne, ale s tim svetrem je to genialni, slusi ti to samozrejme moc ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. tie mušle!! tedááá anušnice! :D strašne sa mi páčia, a kamošky ma od nich odhovárali tak som odolala..bože krásne sú!! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  15. dokelu! asi nabehnem do Gate-u :)
    veľmi sexi! vyzeráš v ňom ako plážová bohyňa :)

    OdpovedaťOdstrániť

This is place for your opinions, thanks! :)