utorok 6. novembra 2012

Fame

Povedala som si, že sa začnem venovať aj iným veciam na blogu, ako len pridávanie outfitov.
Som človek rôznorodý, zaujíma ma veľa vecí a veľa krát mi je ľúto, že sa na blogu neprezentujem presne taká aká som a a vo viacerých sférach.

Mám rada veci odlišné, zaujímave, ktoré majú v sebe viac ako sa môže na prvý pohľad zdať.
Aj preto sa podelím s vami o môj dojem z vône Lady Gagy_Fame.
Úprimne vám poviem, čakala som niečo nezvyčajné originálne, čo ma fakt dostane, i keď sa mi vôňa nebude páčiť.
Lady Gagu považujem viac za umelkyňu, ako len nejakú speváčku. Jej hudba mi nie je štýlovo veľmi blízka, teda môj štýl ani nie je nejaký vyhradený, ale predsa len nepočúvam jej CD v aute, ani doma dokola .
Páči sa mi ako  pracuje so svojou vizuálnou stránkou, jej kostýmy, kreácie, videá sú božské. I keď by som si ani jeden jej kostým neobliekla na bežný deň, vlastniť jeden z nich doma by mi nevadilo.
O parféme sa písalo všeličo, aká by mala byť, čo vraj má obsahovať, no Gaga sa až tak "neodtrhla z reťaze" a  vzala dosť neprimerane na jej osobu. Keby tam vložila ľudské tekutiny asi by to pôsobilo inak na trh.

"Je rovnako čierna ako duša slávy", vraví o ňom sama Gaga. Vysvetľuje to hlavne tým, že každý kto chce byť hviezda musí mať svoju temnú stránku.
Flakón má tvar ovoidu, vajcia, ktoré môže znázorňovať plod nejakého monštra, draka, je temný, zahalený rúškom tajomstva. Flakón je priesvitný, ale je mu "vdýchnutá" tmavá duša v podobe čierneho parfému. I keď je parfém čierny, nezanecháva žiadne stopy akoby sa mohlo niekomu zdať. Ok, na bielu blúzku som ho neskúsila :)
Čierne vajce je zasadené do zlatých pazúrov, ktoré pôsobia veľmi luxusne. Celkovo kombinácia čiernej a zlatej (nie len na mňa) pôsobí luxusne.
I keď sa všade píše, že nemá žiadnu klasickú stupnicu hlava, srdce, základ veľa krát sa aj tak uvádza. Je tvorená tak, aby harmonicky zapadali všetky zložky do seba.
Jedno zo zložiek tvorí aj Belladonna- Ľuľkovec zlomocný, názov byliny vraví za všetko. Pripomína mi zlú kráľovnú zo Snehulienky. Plod byliny je čierna bobuľa, čo odkazuje i na parfém. U dospelého človeka je desať bobúľ smrteľná dávka, takže Gaga vedela čo robí.
ďalej zloženie tvorí kadidlo, zmes šafranu a medu, jazmín, tygria orchidea a marhuľa. Niekde som čítala, že zložkou je aj jej gén, ale nie je to potvrdené, tak to ponechávam tiež tajomstvom.
Vôňa mi pripomína Beyonce Heat, alebo aj vôňu od Avonu Secret Fantasy Star. Je sladká, ale pre mňa nie príliš. Výrazná medzi ostatnými a vhodná na zimu.
I keď som čakala niečo netypické, iné, vôňa sa mi páči. Ešte ju nevlastním, ale tieto myšlienky som mala v hlave už pár dní a musela som sa s vami o ne podeliť. Celá myšlienka okolo jedného flakónu je veľmi zaujímavá.

Už ste ju testovali?
Aký máte z nej pocit, dojem?
Chceli by ste ju vyskúšať?
A celkovo čo hovoríte na môj post o nej. Zaujíma ma to, či sa mám ešte v budúcnosti venovať aj takýmto veciam.





Julianna




9 komentárov:

  1. mám jí vcelku ráda, miluju ten flakon a černou barvu parfému!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, ja jsem ji zkousela jen v parfumerii, jako prvni mi to pripomina ostruziny, ale kdyz jsem privonela k papirku druhy den, uz to bylo uplne jine, ja nevim, je to fakt mysticke :D :D a parfem fakt nebarvi, strikla jsem na bily papirek a nic :) No a flakonek me zaujal ten velky co meli v parfurerce jako tester, to zlate, ty pahylky byly pripevneny k regalu a do ruky se brala jen ta bobule, je to tak i ve zkutecnosti, nebo je to pripevnene?
    A post se mi od Tebe libi moc :)
    Hezky vecer
    Jeanny ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ju skúšala tiež iba takto v parfumérie, ale chystám sa, že si ju kúpim, už dlhšie uvažujem nad zmenou vône a táto je zatiaľ jasný favorit.
      Je to tak isto aj v skutočnosti, tie "drápy" sú vrchnák (uzáver).
      ďakujem veľmi pekne :)

      Odstrániť
  3. Ještě jsem neměla čas si přičichnout, ale chystám se na to.
    Ale myslím, že mě zkalme, jelikož čekám něco neuvěřitelného :)

    http://imperfect-fashion.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja ho mam tiez, ale len tak do zbierky, ale mamina ho pouziva.
    je super, presne take sladke vone mam rad. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mne doslovne identicky na prvý očuch voňala ako moja escada ocean lounge ale po dlhsej dobe co som ju mala v bunde voňala uplne inak :D mám rada takéto sladké vône ale kúpiť si ju nekúpim už mám iného favorita :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Také jí mám! Krásně voní.
    vik-ladyla.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ten obal je úžasný,rada by som ju ovoňala

    OdpovedaťOdstrániť

This is place for your opinions, thanks! :)