pondelok 23. septembra 2013

trends for fall/winter 2013-2014

Je dosť možné, že s týmto postom prichádzam už neskoro, kedže jeseň už je v plnom prúde. Ale predsa len.
Ja sa napríklad začínam len rozbiehať a dokupujem si len kúsky, ktoré viem, že využijem nie len dnes, ale aj zajtra. Rozumej, aj o rok.
Už som si zvykla mať pár základných "dielov", ktoré kombinujem celý rok a do toho zasadzujem niektoré trendy, ktoré sa mi páčia. 
Popravde, trendom moc nepodlieham, bavia ma, obdivujem ich, ale je hlavné zachovať si vlastnú osobnosť a štýl. 







  • Burgundská, bordová, alebo ako len chcete. Je silne sexy, hlboká, dynamická, vášnivá, teplá, hrejivá, magická... Na jeseň sa medzi nás vždy vracia, je všade navôkol nás, naozaj všade. Kde vkročíte tam je, takže nájsť to čo hľadáte vôbec nie je problém. Mne už pribudol ďalší sveter v tejto farbe, košeľa a zuby si brúsim na nohavice. Minulý rok sa mi zapáčila a tento rok som jej prepadla. 
  • Nájdete ju naozaj všade, C&A, Promod, Reserved, New Yorker, H&M, Bershka, Pull&Bear, Zara...





  • Farba betónu je naozaj fádna, a tak sa mi to páči. Betón je super chladný, úplne odosobnenie a každý writer má chuť si ho podmaniť. No mne sa najviac páči čistý a chladný. Už ho nosím aj na nechtoch a na džínsoch. 


  • Kožené nohavice sú už základ šatníka, no ja stále hľadám tie práve. Áno, nájdeme ich na každom kroku, ale tie práve so zlatými detailami nevidím nikde. Po minulé roky sa začali objavovať a tento rok už je to v plnom prúde. Koža je sexy, a nie len ta naša vlastná, takže pokojne siahnime aj po sukni, alebo šatoch.



  • Malé čierne šaty sú klasika, ktorá nemôže chýbať v žiadnom šatníku. Popravde, ja sa cítim vo všetkých príliš elegantne a staršie. Tak som tento rok našla "niečo" čo je malé a čierne, sú to svetrové šaty. Už na konci leta som vedela, že svetrové šaty nutne potrebujem. Malé čierne nemusia mať vždy klasickú podobu elegantných šiat. Dajú sa kombinovať rôzne či už s teniskami, alebo s opätkami, vždy to bude vyzerať zaručene dobre. Nie je nič lepšie ako jednoduchý strih a obyčajná farba. Ak ste ešte nenašli tie správne, tento rok ich určite nájdete. Celé leto som žiarila farbami, takže vrátiť sa späť k čiernej je naozaj super. 


  • S tmavomodrou nemám žiadny problém, už nejakú dobu má zastúpenie v mojom šatníku vo viacerých prevedeniach, takže láska k nej pokračuje ďalej. Vyzerá vynikajúco ako tartan, najlepšie sa jej farba prehĺbi ešte s pomocou čiernej. 

  • Čo sa týka trendu doplnkov nikdy im neprikladám veľký význam, vždy som verná svojim klasikám. Topánky ma musia naozaj zaujať aby som si ich kúpila, proste musia mať v sebe niečo viac, a tieto teda majú. Malé čierne a toto, no wáw. Už Vivian Ward vedela dobre čo robí. Najsilnejšia kombinácia sú veľmi malé čierne a vysoké čižmy. 


  • Károvaný vzor som nikdy nejako neprežívala, teda až na moje detstvo. Kárované sukničky a košele išli vo veľkom. Neskôr sme sa navzájom opustili a raz za čas sa mi ten vzor zapáči na košeliach u opačného pohlavia. Zatiaľ vlastním len jednu košeľu, ale už teraz viem, že to bol dobrý nákup. U Sainta Laurenta sa teda do toho poriadne opreli a vybrakovali celé šatníky všetkým existujúcim aj už neexistujúcim groungeovým kapelám, a dobre spravil. 






Ako sa tak pozerám spätne, zahltila ma kopa obrázkov, trošku chaos.  Je pre mňa oveľa lepšie spraviť výcuc toho najlepšieho takto. Síce tieto trendy nájdete skoro všade, sú kľúčové a podľa mňa nestarnúce. Všetko sa stále opakuje. Páčilo sa mi veľa prehliadok, naozaj veľa, veľa kolekcií v obchodoch, všade je veľký výber, ale takto mi to príde viac osobnejšie, než sem hádzať naozaj všetko čo sa objavilo na prehliadkách.
Ale som zvedavá aj na váš názor, na trendy, čo sa páči vám, čo si plánujete kúpiť na jeseň/zimu, alebo už kúpili a teší vás to.




Prajem krásne jesenné dni.
Julianna

3 komentáre:

  1. Nejlepsi outfit je u over knees boots ten druhy - to je moje predstava jednoduchosti s napadem. Jinak u me vede letos prave navy a tartan. Nejlip v kombinaci.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tenhle podzim se mi líbí úplně VŠECHNO! jupííí

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hlavne tie farby mi dosť sadli, sivá je nová čierna :)

    OdpovedaťOdstrániť

This is place for your opinions, thanks! :)